top of page

Dakgoten schoonmaken

 

Een schone dakgoot is zeer belangrijk, want die zorgt ervoor dat het regenwater op een nette manier wordt afgevoerd. Om er zeker van te zijn dat uw dak snel het regenwater kan afvoeren, is het aan te raden om uw dakgoten schoon te maken. De meeste daklekkages die door overstromingen komen worden veroorzaakt door een verstopte dakgoot of en afvoer. In de herfst worden wij dagelijks gebeld met de vraag of wij dakgoten schoonmaken en of wij snel ter plaatsen kunnen zijn? Maar het is juist de kunst om een verstopte dakgoot te voorkomen! Verder kunnen de bladeren, mos en algen uw zinken dakgoot aantasten waardoor de kwaliteit van uw dak goot achteruit gaat. Verder kan een verstopte dakgoot doorhangen door het gewicht van het water.

Als u niet tijdig uw dakgoten schoonmaakt, bestaat niet alleen de kans dat uw dakgoten en afvoer verstopt raken maar ook uw riolering met alle gevolge van dien.  Wij hebben de voordelen voor u op geschreven als u uw dakgoten periodiek laat schoonmaken.

 

Als u uw dakgoten jaarlijks laat schoonmaken dan voorkomt u;

  • Verstopte goten,

  • Lekkages door overstromingen, 

  • Dat de kwaliteit van zinken dakgoot achter uit gaat,

  • U ontdekt tijdig een eventuele slijtage die gevolg kunnen lijden tot daklekkages.

 

  

U wilt uw dakgoten schoonmaken? en u bent opzoek naar een ervaren dakdekker die deze klus snel voor u uitvoert? ANO Loodgieter Service en Onderhoudsbedrijf doet het graag voor u! wij zullen dan meteen gratis uw dakgoten inspecteren.

Dakgoot schoonkamen

070 888 5156

24 uur service

Dakgoten schoonmaken? ANO legt u uit hoe!

Wij zijn u graa van dient, onze Dakdekkers staan klaar om dagoot te reinegen.

Verstopte dakgoot
Een verstopte dakgoot herken u

 

Wij raden u om uw dakgoten minimaal één keer per jaar te reinigen,  maar het kan voorkomen dat het vaker moet geburen. U kunt een verstopte dakgoot herkennen aan verschillende factoren. Op het moment dat een grotere hoeveelheid vliegen in en om het huis vliegen dan vorige jaren. Stilstaand water in uw goten leidt tot plantgroei. Als Mos of gras ziet in uw dakgoten, dan is het hoogste tijd om te gaan schoonmaken. Bij overlopende dakgoten tijdens heftige regenval is ook een teken van een verstopte dakgoot, of bruine plekken aan de onderkant van de goot. Als u één van deze problemen ziet dan is het tijd om uw goten te gaan reinigen.

 

Dakavoer ontstoppen
Tips en stappenplan

Als u zelf uw dakgoot wilt reinigen, dan hebben wij voor u een handig tips- en trucs. U kunt ook ons als een professional inroepen bij het schoonmaken van uw dakgoten,  wij helpen u direct! bel hiervoor 070 888 5156. Maar kunt het ook zelf proberen, neem hieronder door deze handige tips- en trucs voor het schoonmaken van uw dakgoot:

 

Dakgoot reinigen
24 uur service
Lekkage op sporen
Lekkage repareren
Bladvanger plaatsen
070 888 5156
Direct hulp!
Tip 1: Voorbereiding werkzaamheden

 

Alvorens u gaat beginnen met  het schoonmaken van uw dakgoten is het belangrijk dat de volgende veiligheden in acht neemt. Zorg altijd ervoor dat u met twee personen bent. En niet onbelangrijk is een goedgekeurd ladder gebruikt, waarna de tweede persoon uw ladder kan vasthouden.  Naast goede werkschoen met een niet gladde schoonzool, is het raadzaam om een veiligheidsbril en handschoen te gebruik.  Voor het schoonmaken gebruikt u een tuinslang en een schepje, en stoffer. Neem ook een stevige plastic zak mee, waar u alle bladeren in kan doen.

 

 

Tip 2: Vuil verwijdere
 

Om alle bladeren, mos, gras en andere voorwerpen uit uw dakgoten te verwijderen, gebruikt u een schepje of en truffel. Na een lange droog tijd, is het aan te raden om met de tuinslang met water op het dak te spuiten, wees wel voorzichtig dat u niet bergopwaarts spuit zo kunt u lekkage krijgen. Het water makt het vuil zacht, waardoor het schoonmaken makkelijker wordt.

 

 

Tip 3: De dakgoot schoon spoelen

 

Als u alle grote en kleine vuil heeft verwijderd, dan moet u de dakgoten doorspoelen met water (indien mogelijk met warmwater). Het vuil kunt u met een staalborstel verwijderden, blijf de handelingen herhalen tot dat er geen vuil er meer over is.

 

 

Tip 4: De H.W.A  (regenpijp) spoelen

 

Het is raadzaam om direct na het schoonmaken van de dakgoot de regenpijp door te spoelen. Een verstopt H.W.A. (regenpijp) kan lekkages geven aan uw gevel. Komt u erachter dat uw H.W.A ook verstopt is,  dan is het 9 van 10 keer uw sifon verstopt! U kunt bij bekende doe het zelf zaken een ontstoppingsveer aanschaffen, hiermee kunt u uw afvoer ontstoppen

 

 

ANO Dakdekkersbedrijf helpt u graag!
 

Op een ladder staan is voor veel mensen geen prettig idee, en helemaal niet als u niet weet hoe u een ladder kunt balanceren. ANO Loodgieter Service en Onderhoudsbedrijf is een professional die de juiste vakkennis heeft, zo reinigen wij snel uw dakgoot en regenpijp. U bespaart hiermee tijd, daarnaast kunnen de professionals van ANO een gratis goot inspectie uitvoeren.  Als bij het goten schoonmaken gebreken naar voren komen aan u uw dakgoot, dan kunnen wij dat meteen repareren. We kunnen ook een advies uitbrengen zoals het plaatsen van bladvangers, gootbeschermers, of het herstellen van beschadiging aan de dakgoten. ANO Loodgieter Service en Onderhoudsbedrijf  is u graag van dienst bij al uw dakgoot klussen.  Met juiste materialen en ervaren loodgieters is het schoonmaken van uw goten  een zorg minder. 

Is uw dakgoot verstopt, of wilt u een goot inspectie laten uitvoeren? neem dan vandaag nog contact op via het contactformulier, wij zijn er waar u ons nodig heeft!

Contact

070 888 5156

Telefonisch contact
Werkgebied Zuid-Holland

Dak

 

Dakdekker

Daklekkage

 

Dakinspectie 

Dakpannen

 

Dakgooten schoonmaken

Dakleer vervagen

EPDM Dakbedekking

Shingels dakbedekking

Regenpijp vervagen

Inspectie

 

Onderhoud

Renovatie

bottom of page