top of page

 

Nederland is een regenachtig land. Door de verandering van het weerklimaat regent het steeds harder. Hierdoor hebben veel woningen last van een daklekkage, met als gevolg van een vervelende vochtplekken. Door deze vochtplekken bestaat de kans op schimmel. Dakafvoeren van oudere woningen zijn er niet op berekend om groet hoeveelheid regenwater in een korte periode af te voeren. Hierdoor ontstaat een lek in het dak, maar ook verstopte dakgoten of een onjuist uitgevoerde bouwconstructie kunnen hiervan de oorzaak zijn. ANO Loodgieter Service en Onderhoudsbedrijf kan relatief eenvoudig een daklekkage opsporen en verhelpen. Met juiste technische apparaturen en ervaring behoort uw daklekkage tot de verleden tijd. 

ANO kan u tevens helpen met het gevolgschade van uw lekkage. Bij het invullen van het contactformulier kunt u ons uw wensen kenbaar maken, waarna wij direct met u contact opnemen!

Daklekkage 

ANO Dakdekkersbedrijf onderzoekt en repareert lekkages door middel van lekdetectie. Voorkom zodoende hak- en breekwerk!

Heeft u last van een daklekkage? ANO en zijn team staan klaar.

Pannendak

 

Platte daken hebben het meest last van een daklekkage, maar ook bij een pannendak kan een beschadigde dakpan lekkage veroorzaken. Daarnaast kan een verschoven of afgezakte dakpan voor vervelende vochtplekken in uw plafond zorgen. 

In de herfst kan door harde windvlagen uw dakpannen beschadigd raken. 

Een gebroken panlat kan er weer voor zorgen dat uw dakpannen niet meer goed liggen waardoor er lekkages kunnen ontstaan.

De levensduur van u pannendak kan verkort worden door mos-groei. Het is daarom aan te raden om mos-groei direct te verwijderen. Door de wortelgroei sluiten de dakpannen niet meer goed aan, waardoor u een daklekkage kunt krijgen. 

Gescheurde lood of poreuze voegen in schoorsteen kunnen tevens voor lekkages zorgen. 

ANO Loodgieter Service en Onderhoudsbedrijf is een professional in daklekkages en helpt u graag om van uw lekkage te verhelpen.

 

Plat Dak

Het ontstaan van een lek aan uw plat dak heeft met variabele oorzaken te maken, al worden de meeste lekkages veroorzaakt door een slechte loodafwerking aan de schoorsteen, of een verkeerd aangelegd dak uitwatering. Denk hierbij aan een doorvoer van een airco, lichtkoepel, of zonnepanelen. Wanneer dergelijke constructies niet goed zijn uitgewerkt, dan ontstaat er al snel een daklekkage. Slijtage van de bituum verbinding, of uitdroging van dakleer kan tevens voor vervelende vochtplekken in uw plafond zorgen. Vorst en dooi heeft grote invloed op slijtage, door het uitzetten en krimpen bij koud-en warm weer versnelt de slijtage . Een dergelijke schade is eenvoudig te verhelpen, door bijvoorbeeld de knikranden opnieuw in te plakken met dakleer. Voeglood kan gerepareerd worden door batuband en een uitwatering kan opnieuw ingeplakt worden. Bij een slechte afschot van een plat dak blijf water staan, waardoor er eenvoudig een lek ontstaat. Door de dakafvoeren regelmatig vrij te maken van balderen en vuil kunt u dit voorkomen. ANO is een loodgietersbedrijf die hiermee snel en vakkundig kan helpen!

 

24 uur service
Lekkage op sporen
Lekkage repareren
 
070 888 5156
Direct hulp!

 

ANO Loodgieter Service en Onderhoudsbedrijf, voor zowel particulieren als bedrijven

 

ANO is een Loodgietersbedrijf werkzaam in heel Zuid-Holland, met vakkundig en ervaren monteurs doen wij alles er aan om uw wooncomfort te behouden.  Doordat wij in Den Haag zijn gevestigd kunnen wij overal snel ter plaatsen zijn.

Bij ons staat de klant centraal, dat betekent dat wij ons uiterste best doen om u snel en vakkundig te helpen. Naast meer dan 20 jaar ervaring gebruiken wij innovatieve technieken zo als rookdetectie of ultrasoon lekdetectie om het lek in het dak binnen enkele minuten op te sporen, en zo het daklekkage vakkundig te verhelpen. Mocht er al schade zijn ontstaan zoals schimmel of houtrot door het lek, dan Kan ANO Loodgieter Service en Onderhoudsbedrijf de gevolgschade herstellen. Hiervoor hebben wij een speciale dienst. Wij helpen al jarenlang zowel particulieren als bedrijven naar volle tevredenheid.

 

 

Daklekkage zelf opsporen

 

Alvorens u contact opneemt met een loodgieter, kunt u natuurlijk proberen om zelf het lek op te sporen. Hiervoor moet u wel zelf de mogelijkheid hebben om veilig het dak op te gaan. Controleer dan het lood van schoorsteen, de afvoer (uitwatering), en een eventuele koepel, of het zink van de dakkapel kan ingescheurd zijn of aan het afbrokkelen. Kijk ook bij de dakdoorvoeren van de schoorsteen of cv-ketel. Daarnaast is het mogelijk dat er een lek ontstaat door poreuze dakbedekking. Loop het hele dak na voor problemen. Heeft u de oorzaak van de schade ontdekt? Neem dan contact op met een loodgieter, deze kan het lek snel en vakkundig verhelpen.

 

Lekdetectie

 

Hoewel u zelf kunt proberen de daklekkage zelf op te sporen, Is ANO een professionele die verschillende methodes ter beschikking heeft om het lek binnen korte tijd en zonder hak- of breekwerk op te sporen. Hiermee voorkomen wij u extra schade aan het dak of muur, en bent u verzekerd van de juiste locatie van het lek. Wij gebruikte en innovatie methoden voor het opsporen van daklekkage zoals:

 

Ultrasoon detectie

Rookgasdetectie

Thermografie

Vrijblijvend contact

 

Via het contactformulier kunt u contact met ons opnemen.

Of u nu een schade door daklekkage heeft, of een verstopte riolering, wij zullen zo snel mogelijk u terugbellen om een afspraak in te plannen met een loodgieter van ANO. Mochten u een offerte willen ontvangen voor een daklekkage, of een offerte voor de werkzaamheden om de daklekkage op te sporen en te verhelpen. Bij ANO is het gratis en vrijblijvend. 

Telefonisch contact
Werkgebied Zuid-Holland

Dak

 

Dakdekker

Daklekkage

 

Dakinspectie 

Dakpannen

 

Dakgooten schoonmaken

Dakleer vervagen

EPDM Dakbedekking

Shingels dakbedekking

Regenpijp vervagen

Inspectie

 

Onderhoud

Renovatie

bottom of page